dinsdag 22 oktober 2013

Gewoon, omdat dit gedeeld moet worden #2: De briljantheid van John Green.

Kunnen we het even hebben over de briljantheid van John Green?

Ik heb altijd veel gelezen. Vroeger las ik, samen met mijn vader, alle boeken van Jaques Vriens, Carry Slee, Maren Stoffels. Ik heb bijna alle 'Hoe overleef ik'-boeken gelezen en ik was gek op de 'Timboektoe' serie. Later ging ik, vooral door 'Twilight', meer science fiction lezen. 'Twilight', 'Hunger Games', 'Divergent'. Al die Young Adult boeken heb ik gelezen, soms ik meerdere talen.

Sinds kort heb ik de boeken van John Green gevonden. En God, wat is die man briljant. Hij schrijft dingen als:
'I fell in love the way you fall asleep. Slowly, and then all at once.'
'That's the thing about pain, it demands to be felt.'
'The only way to get out of the labyrinth of suffering, is to forgive.'
'It would be a privilege to have my heart broken by you.'
'You gave me a forever within the numbered days, and I'm grateful.'
En zo kan ik nog uren door gaan. Ik markeer hele alinea's, soms hele bladzijdes in mijn boeken.
Toen ik 'The Fault in our Stars' las. Heb ik om 1 uur 's nachts de laatste 100 pagina's gelezen en keihard gehuild. Ik wilde er daarna over praten, maar ik wilde het ook voor mezelf houden. Het is zo'n boek waarvan je wilt dat iedereen het leest, maar wat ook heel erg persoonlijk voelt. Alsof je het niet kan delen, terwijl je het heel graag wilt. Zijn boeken doen iets met mij wat ik nog nooit eerder gevoeld had.
Een paar minuten geleden heb ik 'Looking for Alaska' uitgelezen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit boek minder vond dan 'The Fault in our Stars.' Maar het einde, de manier waarop John Green's personages denken, het taalgebruik. De geweldige teksten. Die moeten gedeeld worden met de wereld.
Deze man is briljant, en ik vind dat iedereen minstens 1 boek van hem gelezen moet hebben (en laat dat dan 'The Fault in our Stars zijn, liefst in het engels.) Want ik kan me niet voorstellen dat mensen dat niet mooi vinden en dat je daar niet geraakt door wordt.

Gewoon, omdat het gedeeld moet worden.


maandag 21 oktober 2013

Ik heb een keer geknipperd en ineens heb ik vakantie.

Ik kan niet geloven dat er al zes weken voorbij zijn. Alle school weken zijn zo snel gegaan. Het lijkt of ik een keer geknipperd heb, en dat het nu ineens vakantie is.
Vakantie. Tijd voor een weekje geen wekker zetten, ontbijten in bed, series kijken, vriendinnetjes zien, spaarrekeningen plunderen, boeken lezen, blogs lezen, naar feestjes gaan, piano spelen, veel te veel eten, veel te weinig bewegen, niet genoeg tijd besteden aan school dingen, de hele dag op de bank zitten in pyjama en lekker niks doen. Heb ik genoeg tijd om in een week al deze dingen te doen. Nee, dat heb ik niet. Want net als de afgelopen schoolweken, gaat deze week nu al te snel, en ik hij is pas net begonnen.
Vorige week liep ik nog huppelend door de school met het gevoel dat ik geen vakantie nodig had, dat ik nog wel vier weken door kon. Deze week, ben ik zo blij dat ik vrij heb. Ja, school is geweldig en ik geniet er onwijs van. Maar vrije weken zijn ook heerlijk en die wil ik voor geen goud missen. En ik ga er ook heel erg van genieten dat ik even een weekje niet per se hoef te zingen. Want ja, ook dat wordt soms wel eens vervelend.
En na zes weken alleen op school geleefd te hebben, heb ik er ook heel veel zien heb om weer met mensen af te spreken. Mensen te zien die ik alweer veel te lang niet gezien heb. Weer even mijn sociale leven op te pakken, voor ik weer weken niet beschikbaar ben.
Ik heb er zin in om op de bank te liggen in mijn trainingsbroek, om TLC te kijken en de hele middag op Tumblr te zitten. Om gewoon doelloos het internet af te struinen, zonder naar iets op zoek te zijn.
En ik heb te weinig tijd. Ik kan niet al mijn vrienden zien en hele dagen niks doen en shoppen en al mijn boeken lezen en alle films en series kijken. Voor ik weer een keer kan knipperen is de vakantie alweer voorbij.
Dus voor nu geniet ik van het lui zijn, van dat de wijzers van de klok te snel gaan. De laatste keer dat ik keek was het 2 uur, waar is de tijd heen gegaan? Want morgen heb ik alweer een dag minder om te genieten van alle dingen die deze vrije dagen mij bieden.


donderdag 17 oktober 2013

Ik denk dat ik 1 op een miljoen kan zijn.

Ik heb zo'n ultieme droom. Zo'n droom waarvan je nooit verwacht dat die uitkomt, maar wat wel je drijfveer is om hard te werken. Het is een onrealistische droom. En ik heb, als dromer, toch geleerd dat je je dromen realistisch moet houden.
Maar wanneer is een droom eigenlijk realistisch? Misschien is zelfs een baan als artiest in Nederland niet realistisch. Is een droom niet realistisch als jij denkt dat je het kan bereiken? En zolang jij gelooft dat je het kan bereiken, ga je er voor werken.
Madonna besloot rond haar vijftiende dat ze wereldberoemd wilde worden. En op die leeftijd was ze helemaal niet zo goed. En toch, omdat zij geloofde dat ze haar droom waar kon maken, lukte het. En daar heeft ze wat voor moeten doen. Dingen die vast niet altijd allemaal aardig waren, maar ze heeft het gedaan. En nu heeft ze alles wat ze ooit wilde.
En ja, Madonna is 1 op een miljoen. Maar ik was nooit aan deze carrière begonnen als ik niet geloofde dat ik 1 op een miljoen kan zijn. Ik ken de verhalen van mensen die veel teleurstellingen hebben gehad en hun dromen niet waar hebben kunnen maken. Ik ken maar een paar verhalen van mensen die alles hebben bereikt. En toch, ik denk dat ik 1 op een miljoen kan zijn. Als ik er maar hard genoeg voor werk. Als ik mijn dromen maar in het oog hou. Dan kan ik ze waar maken.
Mijn droom is dat ik Elisabeth mag spelen op Broadway. Dat is onrealistisch in vele opzichten. Elisabeth is een hit in Duitsland, maar is nog nooit naar het Engels vertaald. De kans dat dat nog gaat gebeuren is niet zo groot. De kans dat ik Elisabeth ooit speel is ook niet zo realistisch, want ik ben te lang en ik ben geen sopraan. En ten derde, de kans dat ik ooit op Broadway sta... is over het algemeen al onrealistisch. De Nederlandse mensen die een rol mogen spelen op Broadway, dat zijn nogal grote namen.
Dus nee, realistisch is mijn droom niet. Maar het is een droom. Hoe groter de droom, hoe harder je werkt.
En aan een kant ben ik bang dat je zo'n ultieme droom ooit kan bereiken. Want als je ultieme droom bereikt, wat moet je dan daarna? Ik leef op dromen en als je alles hebt wat je ooit wilde, wat doe je dan? Dan moet je weer iets nieuws bedenken. Ik denk dat dromen bereiken niet zo fantastisch is als het in mijn hoofd lijkt.
Maar, ik zou deze droom niet hebben als ik het niet heel graag wilde. En, ja het is misschien onrealistisch, maar het kan wel. Het kan en daarom ga ik het doen. Ik ben bereid daar hard voor te werken en dat gaat mij een betere artiest maken.
Want dromen helpt je bij het wachten, bij het harde werken. Eigenlijk zijn mijn dromen mijn plannen voor de toekomst.


dinsdag 8 oktober 2013

50 things to do before I die.

Oké, het is niet de eerste in de maand, dus eigenlijk mag dit niet. Maar ik wil zo graag een nieuwe blog schrijven en ik heb verder geen inspiratie of interessante verhalen, dus ik doe het lekker toch:
50 dingen die ik nog wil doen voor ik dood ga (ik zeg niet dat ik ze ook allemaal moet en ga doen, want... Nou ja, lees de lijst maar, dat kan niet.):

1. Bungejumpen.
2. Parachute springen.
3. In New York wonen.
4. In een musical spelen.
5. Een award winnen.
6. In een film spelen.
7. Hopeloos en onvoorwaardelijk verliefd worden.
8. Trouwen in een hele mooie grote jurk.
9. Het boek schrijven dat al jaren in me zit.
10. Een designerjurk op de rode loper dragen.
11. Robert Pattinson en Kristen Stewart ontmoeten :).
12. Een Disneyprinses spelen.
13. Afstuderen bij Codarts.
14. Op mezelf gaan wonen en mijn huis precies zo inrichten als ik wil.
15. Een inloop kast hebben.
16. Achtervolgd worden door de paparazzi.
17. Meedoen aan Wie is de Mol?
18. Meedoen aan Expeditie Robinson.
19. Een fotoshoot doen voor Vogue.
20. Op een olifant rijden.
21. Zo goed piano kunnen spelen als Martijn Noort (ik noem je naam, ben je nu intens gelukkig?)
22. Een nieuwjaarskus krijgen.
23. Een avondje met vrienden naar de zonsondergang kijken op het strand.
24. Een hele dag random treinen pakken en de steden waar ik uit kom bekijken.
25. Een echt goed nummer schrijven (zoals 'de Beste Singer-Songwriter van Nederland).
26. Het gewicht verliezen wat ik zo graag wil verliezen en waar ik te lui voor ben.
27. Met een meisje zoenen.
28. Naar het casino gaan.
29. De loterij winnen.
30. Een lifter meenemen.
31. Een Rubiks Cube oplossen!
32. Net zulk lang haar krijgen als Miley Cyrus ooit had.
33. Een koe melken.
34. Op spitzen dansen.
35. Een lijk spelen in Grey's Anatomy.
36. Mijn stem verlenen aan een tekenfilm personage.
37. Naar Florida gaan voor Disney World en Universal Studio's park!!!!
38. Leren surfen.
39. Undercover gaan/zijn.
40. In bungalow in Bora Bora slapen.
41. Een paar zwarte Louboutins hakken kopen.
42. Eerste klas vliegen.
43. Mijn motorrijbewijs halen.
44. Geld verdienen met mijn blog.
45. Een eigen realityserie hebben.
46. Een tattoo laten zetten.
47. Naar een karaoke bar gaan.
48. Naar Coachella gaan!! JA HEEL GRAAG JA!
49. Een onvergetelijk huwelijks aanzoek krijgen.
50. Mijn hele leven lang alleen maar dingen doen die me gelukkig maken.