zaterdag 31 januari 2015

Wat ik leuk vond aan januari 2015.

Nieuw jaar, veel veranderingen op de blog. Of, nouja, niet heel veel, maar wel wat meer afwisseling.
Maar sommige dingen kan ik niet laten om hetzelfde te houden. En daarom sla ik mijn favoriete column dit jaar echt niet over!
Dit vond ik leuk aan januari 2014:

1. Oud en Nieuw met de liefste Zwerries.
2. Wie is de Mol? JA HET IS ER WEER. *obsessively watching*.
3. Diner en stappen op de verjaardag van mijn bff!
4. Zomaar de cd van Haasje en Rammelaar toegestuurd krijgen van een anonieme bron. Wie is het?
5. Sunday vloggen met de liefste Romy.
6. Outfitfoto's maken. Zo leuk om weer te doen!
7. Een inspirerende avond met mijn klas verzorgen voor de rest van de school. Ik ben er zelf ook weer door geïnspireerd!
8. Vivianna does Makeup :)
9. Mijn weekend als Disneyprinses. Naast aanbeden worden door hele schattige kindertjes, mocht ik ook nog zeven keer Let it Go zingen en een gezellig weekend in Utrecht doorbrengen met veel voedsel en vrienden!
10. Zelf voor het eerst vloggen, voor herhaling vatbaar!
11. Coffee Company en taart.
12. Mac Diva lippenstift.
13. Een moeder-dochter avond met Vapiano en Gooische Vrouwen.
14. De Musical Awards die eindelijk weer op tv waren.
15. Nieuwe afleveringen van Glee.
16. De solo voorstelling van mijn liefste huisgenootje (SO PROUD).
17. Surprise party voor de liefste Noël! WOOHOO!
18. Avondjes thuis met the roommate.
19. Een Friends Canvas tas, voor maar 4 euro. LOVE LOVE LOVE!
20. 1 van de 4 mensen zijn die de hele week overleefde zonder ziek te worden. Bikkels!
21. Urenlang 'Hey' van Wende Snijders spelen en zingen.
23. Massagelessen :)
24. Alle schulden die ik nog had staan (bij mijn ouders hoor, geen ernstige dingen), aflossen. HEERLIJK!
25. Een avondje naar Billy Elliot (want die had ik nog niet vaak genoeg gezien ;)).
26. De Open Dan van Muziektheater.
27. De moed opbrengen om die ene leuke jongen aan te spreken via Facebook. Hij was helaas al bezet.
28. Films kijken op de bank met mijn liefste zusje.


Een weekend als prinses.

Met onze Disney-kindershow!
Een van de meerdere koffie's en stukken taart deze maand.
Billy Elliot!
Zo, nu gaan we alweer op naar februari. Wat gaat het allemaal weer snel.
Ik heb heel erg genoten van deze eerste maand van 2015. En ik heb ook echt geprobeerd meer te bloggen! Ik hoop dat jullie het merken en het leuk vinden. Ik heb in ieder geval alweer een heleboel op de planning staan.
So keep posted. En op naar een fantastische februari! 

woensdag 28 januari 2015

Keep going.

Uitgeput kruip ik om tien uur mijn bed in. Mijn huiswerk is niet af. Ik kan nu nog kiezen om alles een beetje half te doen, of gewoon helemaal niet meer en lekker te gaan slapen. Ik bereid al mijn vakken maar half voor, doe misschien als ik geluk heb nog 1 keer in de week zangoefeningen, ik slaap zo ongeveer negen uur per nacht, tijd voor meer is er niet, en nog steeds ben ik uitgeput.
Half nog slapend kom ik dan de volgende dag op school aan. Ik heb te lang gesnoozed en had geen zin om iets leuks aan te trekken of make-up op te doen. Ik kom op het laatste moment binnen rennen en ik was toch al niet zo goed in op tijd komen. De rest van de dag ben ik nog steeds moe, loop ik constant te gapen en ben ik duizelig, benauwd en misselijk.
Ja, ik weet het. Ik zeur heel vaak over dat ik het zo druk heb. Ik heb het ook altijd heel druk. En dat is ook heel zwaar, om het heel druk te hebben. En steeds als ik denk dat ik het druk heb, wordt het alleen maar drukker. En dan kan ik weer zeuren over dat ik het zo druk heb.
Op dit moment zit ik in de drukste periode van mijn hele school carriere. Iedereen op school weet het en zegt het en probeert er rekening mee te houden, en toch wordt het alleen maar drukker. Mijn rooster alleen al maakt me dood: elke van van negen uur 's ochtends tot minstens half zeven 's avonds. Met steeds maar net een half uurtje pauze tussendoor, als je geluk hebt. In een half uurtje pauze, kun je niet studeren, dat moet je dus na je lessen die je tot zeven uur had, nog doen. Plus boodschappen doen, koken, afwassen, schoonmaken. Verder wordt er van je verwacht dat je wel nog extra sport, want alleen je danslessen zijn echt niet genoeg, dat je tot in de puntjes voorbereid bent, elke dag je zangoefeningen doet, je fysio-oefeningen doet, je sociale leven bij houdt en genoeg slaapt per dag. Hoe dan?!
En ik kan het niet aan. Het is pas de derde week van deze drukte, die we tot mei hebben, en ik ga dood. Ik voel me echt verrot, gewoon 24/7. Ik weet niet meer hoe ik moet functioneren. Ik weet dat ik symptomen van een burn-out heb. Mijn ouders waarschuwen me ervoor: 'Misschien moet je even rustig aan doen, stoppen met werken?' Maar ik heb geen tijd om rustig aan te doen en geen geld om te stoppen met werken. En daarbij, ik heb GEEN burn-out. Het kan niet, het mag niet. Ik, de harde werker, de doorzetter, degene die nooit ziek is, die altijd 100% geeft, ik kan niet de enige in de klas zijn die deze periode niet aan kan. Ik ben drukte gewend, ik leef altijd met drukte en stress en ik moet dit gewoon overleven. Ik kan het niet aan als ik de enige ben die bezwijkt onder deze druk.
Dus werk ik een extra avond en maak ik huiswerk tussen de visite op de verjaardag van mijn zusje. Totaal niet opgeladen, stort ik me in een nieuwe week. Het is weer maandag, we moeten weer. Tot mijn verbazing stap ik als eerste het danslokaal binnen. Ik ben nooit de eerste bij dans....
Ik was niet echt verbazingwekkend vroeg, iedereen was gewoon te laat of niet. Van de veertien mensen in de klas, stonden er acht in de dansles op maandag ochtend. De hele dag met acht mensen in de klas, want de rest was ziek. En ik ben een van die acht die er nog staat. Maandag ochtend, negen uur, ik ben er nog.
De rest van de week worden een paar mensen beter, maar worden anderen weer ziek. En ik sta nog steeds. En ik voel me zoveel beter. Ja, ik ben moe en ja, het is zwaar. Maar ik ben een van de vijf mensen die nog steeds iedere ochtend zijn bed uit komt deze week. En ineens maak ik me geen zorgen meer. Ik red het wel. Ik ben sterk en oh, wat ben ik daar blij mee.
En hoe jaloers ik stiekem ook ben op dat sommigen lekker in bed series liggen te kijken, ben ik niet zo heel jaloers op het kotsvirus dat rond lijkt te gaan in de klas. I'll survive, I'll just keep going.
En, zoals de vader van een klasgenoot zo mooi zei: Als je denkt dat je dood gaat, ben je pas op de helft.zondag 25 januari 2015

A red lip and hat kinda day.

Tot mijn grote vreugde is mijn eerste outfitpost een paar weken terug super goed gevallen! Niet alleen bij jullie (dank dank dank), maar ook bij mij. Het was intens koud en heel vroeg, maar super leuk om te doen. En zeker voor herhaling vatbaar.
Dus ook deze zondag stond ik alweer in alle vroegte voor de Coffee Company te wachten op de liefste Romy. Tijd voor een nieuwe serie foto's.
Vandaag: A red lip and hat kinda day.Jas: H&M (similair HERE & HERE) / Sjaal: Esprit / Trui: Only (similair HERE & HERE) / Blouse: Primark (similair HERE & HERE) / Jeans: Monki / Shoes: Forever 21 / Hat: Forever 21 (similair HERE) / Bag: Pull & Bear (similair HERE).

Ik heb de laatste tijd niet vaak dat ik de moeite doe voor mijn make-up of een hoed op doe. Ik heb er gewoon weg geen zin meer in of tijd voor. Ik slaap liever een kwartier langer dan dat ik die verdoe met opmaken of outfits uitkiezen. Dus is het extra leuk om, op zo'n rustige zondag, toch een beetje mijn best te doen.
Dit is dus de trui die ik noemde in de vorige blog. Die dag kocht ik deze trui. Ik ben er nog steeds niet uit of dat soort truien echt flatterend zijn voor mijn mega-huge-ass borsten. Maar deze trui zit zo lekker dat ik erin leef. Dus dat is reden genoeg om hem toch lekker te blijven dragen voor mij. En, de Fierce trui matcht bij mijn Diva Lipstick van MAC.
Om het toch een beetje op te leuken, draag ik er een blouse onder. Deze is van de Primark, kocht ik jaren geleden en heb ik misschien 1 keer aangehad. Het was een van die 'ik ben eindelijk in de Primark dus ik koop zoveel mogelijk'-aankopen. Maar EINDELIJK heb ik een manier gevonden om hem te dragen.


Deze laarsjes zijn ook een van mijn eerste levensbehoeften op dit moment. Ze lopen (redelijk) lekker, zijn het warmste wat ik op dit moment heb. En, heel leuk detail om te weten, dit was mijn eerste aankoop in New York afgelopen jaar! Ik heb ze toen die week, tot blaren aan toe, ingelopen en daar ben ik nu heel dankbaar voor. Want ze passen wel echt overal bij.


De lokatie van deze week was, jaja, alweer paleis Noordeinde. We vonden een super schattig zijstraatje naast de Coffee Company. En dat bleek, naast echt super cute, ook nog eens vanaf de andere kant paleis Noordeinde te zijn.
En het leukste aan het plekje was dat de mensen die er woonden allemaal een voor een wakker werden en naar buiten kwamen. Ze vonden het een beetje gek dat we foto's aan het maken waren.
'Ja, het is hier zo'n mooie plek.' Vanuit ons. Rare blikken vanuit hen. Achja.


Helaas scheen de zon vandaag niet en zijn de foto's iets te donker naar mijn idee. Maar we hebben wel weer een hele gezellige en te lange dag gehad. En ik heb misschien weer te veel geld uitgegeven, zou kunnen.
Maar OH JONGENS, ik heb zoiets cools gekocht: EEN FRIENDS CANVAS TAS! Zooooo awesome. Romy en ik gingen echt bijna dood toen we hem bij de Primark zagen hangen. En dat is er vast een die nog wel op de blog voorbij komt!

Zo, nu is het echt weer tijd om naar bed te gaan en op te laden voor een zware nieuwe week school. Welterusten.

woensdag 21 januari 2015

Ohja, die goede voornemens.

Zeg Britt, weet je nog dat je goede voornemens had? Ja, haha, hoe gaat het daarmee?
Oh ja, mijn goede voornemens. Die was ik alweer bijna vergeten. Weten jullie nog dat ik zooooo enthousiast was om daaraan te beginnen. Haha ja....
Bij deze geef ik toe, ik ben een opgever, alweer. Niet in alle opzichten. Maar.... tja, nog niet echt geslaagd....
Zullen we ze even doornemen?

1. Eindelijk die paar kilo te veel afvallen.
Ja, ik wilde extra sporten. Ik heb daar nog steeds wel zin in, maar gewoon geen tijd... Nee, wacht, ik lieg. Ik heb tijd na een schooldag van negen uur om 18.00u 's avonds, maar dan heb ik niet meer echt zin. Mijn schoolrooster is een chaos en alle huiselijke taken en school werk voor 's avonds thuis ook.
In ieder geval, het komt erop neer dat ik nog niet gesport heb.... Oeps....

2. Aardiger zijn tegen mensen.
Voor deze doe ik echt mijn best. Ik heb twee keer geld gegeven aan een fantastische straatgitarist en ik heb een treinkaartje gekocht voor een dakloze man.
Ik ben alleen soms gewoon toch nog een beetje chagrijnig. En ik houd nog steeds te erg van zeuren om altijd super positief te zijn. Maar ik doe mijn best!

3. Financieel stabiel worden.
Ik zou geen geld meer uitgeven aan eten. Twee dagen heb ik dat volgehouden. Toen begonnen de koffie, bagels en chocolade mijn naam te roepen. Maar ja, een schooldag van negen uur zonder suikers, omdat ik thuis echt mijn best doe en alleen fruit en brood mee neem, is gewoon echt niet te doen. Na een tijdje MOET ik chocola. Het is net zoals met roken. Ik wil echt wel stoppen met chocola eten en kopen, maar dan ligt het daar en dan kan ik het gewoon niet laten liggen.... Ik ben verslaafd aan chocola en daar geef ik te veel geld aan uit. Het is waar. Ik kan er niks aan doen.
Ik heb sowieso altijd honger eigenlijk. Dus als het eten uit mijn tas allemaal op is, moet ik wel eten kopen. Oké, nee, er is geen excuus.
Maar als ik eenmaal financieel stabiel ben, koop ik deze trui: (Typisch dat ik deze trui nu niet kan betalen, omdat ik teveel geld uitgeef aan eten.)

4. Duits leren.
Een thuiscursus, daar heb ik nog niet naar gezocht. Maar alleen al nummers zingen in het Duits in plaats van in het Nederlands bij mijn zanglessen helpt al. En ik denk echt dat dit kan gaan komen dit jaar. Dus dit is een: JA IK DOE HET!

5. Meer bloggen.
Ik weet niet of jullie echt al merken dat ik meer blog. Misschien blog ik ook wel niet echt meer, want ik heb niet vaker geupload dan normaal. Ik zal niet herhalen hoe weinig tijd ik heb, maar ik heb niet zo veel tijd. Ik ben wel echt enthousiaster aan het plannen dit jaar. Ik ben aan het outfit-posten, vloggen en ik schrijf zelfs vooruit! (dit is stiekem de derde blog die ik vanavond schrijf). En ik hoop echt dat jullie dat merken en het leuk vinden. Ik doe mijn best!

6. Aan de man.
Uhm, ja. Ik heb wel eindelijk mijn lievelingsknuffel van Den Haag meegenomen naar Rotterdam!

Oké, als ik het allemaal zo op een rijtje zet, valt het eigenlijk best wel mee. Ik heb drie van de zes doelen toch redelijk volgehouden. Alleen de belangrijkste twee gewoon niet...
Het is eigenlijk wel lekker om dit weer op een rijtje te zetten. Elke keer als ik praat over mijn goede voornemens, word ik echt weer super enthousiast. En, ik heb natuurlijk nog een heel jaar, dus waarom zou ik haasten? Tijd genoeg om alles te bereiken!

Hebben jullie je goede doelen volgehouden?

zondag 18 januari 2015

Als prinses huppelend over de Vakantiebeurs.

In mijn prinsessen jurk met een bloemenkransje op mijn hoofd en donkerrode lippenstift, huppelde ik door de Jaarbeurs met een zweem kindertjes achter me aan dit weekend, nadat ik een goede of iets minder goede versie van Laat het Gaan eruit had proberen te persen. Dat is ongeveer hoe mijn weekend eruit zag.
De Vakantiebeurs, voor Kampvakanties was ik afgereisd naar Utrecht om Disney-liedjes te zingen voor een hele zweem kinderen. En, eerlijk is eerlijk, het was fantastisch.
Ik weet dat ik altijd heel hard roep dat ik kinderen haat en er niet mee om kan gaan en ik dacht ook echt dat dat zo was. Maar toen veranderde ik in een prinses en mocht ik De Kleine Zeemeermin en Pocahontas met ze zingen. Toen zaten ze naast me, idolaat naar me te kijken. Toen wilden ineens al die kindertjes met mij op de foto en knuffelen en staarden ze me aan alsof ik een of andere godin was. Toen stond ik daar, midden in de Jaarbeurs, Let it Go eruit te schreeuwen met een hele zwerm kinderen om me heen (en dan in het bijzonder dat meisje wat precies alle handelingen van de film na kon doen en zich er voor 100% in gooide). Nu ben ik toch van mening veranderd en geloof ik toch dat ik kinderen best leuk vind en dat ik er ook nog eens goed mee om kan gaan.
Één weekendje, veel te weinig slaap en zeven shows van een half uur verder zit ik uitgeput in bed, maar ik moest per se nog even deze blog afmaken.
Want dit is niet alleen een blog over dit speciale event, ik heb ook mijn allereerste Just Britt Vlog (snap je hem, vlog in plaats van blog. HAHAHA....) gemaakt! Ik vond het echt super super super super leuk om te doen, net zoals dit weekend was eigenlijk. En het geeft hopelijk een beetje een impressie van de sfeer daar.
Ik ben weer prinses af en mag me weer op school gaan storten. Maar hopelijk komt er binnenkort weer een leuk event waar ik jullie mee naartoe kan nemen.

donderdag 15 januari 2015

Gewoon, omdat dit gedeeld moet worden: Vivianna does makeup.

Ja, zoals ik al heeeeeeel vaak genoemd heb, ben ik nogal fan van Britse Youtubers. Echt op ieder moment van de dag, staat er een Youtube filmpje aan. Zodra ik op sta, gaat er een aan. Tijdens het koken, tijdens het eten, tijdens het afwassen, tijdens het opmaken, omkleden, opruimen, nog eentje voor het slapen gaan of even snel tussendoor. Ja, ik ben hooked.
Eerst keek ik altijd Zoella en haar hele vriendenclub: Pointlessblog, MarcusButler, NaomiSmart, JimChapman, TanyaBurr, JoeTachter, SprinkleofGlitter, SACCONEJOLY's en ga zo maar door. Iedere dag was er wel iets te zien. Vlogs, Get ready with me's, collabs, favorites, hauls. Genoeg te kijken.

Sinds kort ben ik verslaafd aan een nieuwe Youtuber. Zoella en alle anderen werden me eigenlijk iets te commercieel en te veel bezig met volgers en likes enzo. Mijn nieuwe girl crush is meer down to earth, wat rustiger en veel minder bezig met: ik moet vloggen en zo veel mogelijk likes krijgen. Of met: sorry dat ik niet reageer of gisteren niks online gezet heb. Ze is gewoon chill en filmt wat zij wil filmen en is daardoor eigenlijk professioneler.
Als ik haar in het echt gekend had, was ze echt mijn beste vriendin geweest. Althans, ik vind het leuk om dat te geloven. Ik voel in elk geval een enorme verbinding met haar. En omdat ik hoop dat jullie, lieve lezers, even verslaafd zijn aan Youtube als ik. En anders maak ik jullie nu verslaafd.

Hier is mijn nieuwe liefde, Vivianna Does Make-up en haar New York vlog (Oh, ik mis New York zooooooo erg!)


dinsdag 13 januari 2015

Tall Girl Problems

Steeds vaker zie ik plaatjes voorbij komen op Facebook: Short girl problems. Over hoe zwaar het leven schijnt te zijn als je klein bent. Ik kan daar niet zo over mee praten, met m'n 1.83m. Maar ik kan het wel van de andere kant bekijken. En nu ik, sinds kort, langer ben dan mijn eigen vader(!!!) vind ik dat ik heel erg mag klagen. Dus ik heb mezelf dit keer op Pinterest gewaand (ik ben eigenlijk meet een Tumblr type). Maar speciaal voor deze blog heb ik op Pinterest de beste 'Short girl problems' opgezocht voor mijn eigen tegenargument: Tall Girl Problems.

1. Omschreven worden als schattig.
Ja, want reus of lange is inderdaad beter.

2. Alle jongens zijn ZOVEEL langer.
Nee nee, alle jongens zijn gênant kort. Als in, ik moet bukken om jou te zoenen, niet echt sexy. Beter veel te lang dan veel te klein. En daarbij, kleine jongens vallen op kleine meisjes. Lange jongens vallen ook op kleine meisjes... Just saying.

3. Hakken dragen en nog steeds de kleinste zijn.
Geen hakken kunnen dragen omdat iedereen dan zegt: 'Maar je bent al zo lang!' En? Ik vind hakken gewoon heel mooi. Dat mag niet? Oké, awesome.

4. Broeken zijn altijd te lang.
Gelukkig kun je broeken omslaan of optrekken. Mijn broeken zijn dus altijd te kort. Als in, heftig erg te kort. Ik kan kiezen tussen mooi aansluitend en dat het dan model driekwartbroek is, of soort van lang genoeg om normaal door het leven te gaan en 1000 keer per dag mijn broek optrekken. Dat is stiekem ook de reden waarom ik geen sneakermeisje ben (denk ik). Met te korte pijpen (ze komen altijd maar tot boven mijn enkel) staan sneakers niet fantastisch. In laarsjes kun je je te korte pijpen verstoppen, een groot deel sokken tussen sneakers en broek is niet erg stylish.

5. Klein lijken op de foto's.
Moeten bukken op alle foto's. En on-charmant en nogal zwaar voor de beenspieren.

6. Niks kunnen zien door lange mensen voor je.
Je schuldig voelen omdat je lang bent en ook graag vooraan wil staan. Als ik soms ergens in de zaal zit, voel ik me soms echt schuldig dat ik zo lang ben en mensen achter me niks kunnen zien. De kapper heeft me al meerdere keren gevraagd of ik onderuit kon gaan zitten, omdat de stoel niet meer naar beneden kon en ze er niet bij kon. En bij choreografieën word ik altijd achteraan gezet. Al ben ik de enige die het kent, de kleine mensen mogen voor. Want 'ze zien jou toch wel'. Ja, ze zien mijn voorhoofd. Niet mijn lichaam waar ik zo hard mee aan het werken ben....

7. Niet goed bij de pedalen kunnen tijdens het rijden.
Onderuitgezakt en schuin moeten zitten in de auto. Letterlijk. Als ik echt netjes rechtop zit, stoot ik mijn hoofd tegen het dak van de auto. Echt. Ik meen het. Ik lieg niet. En ik pas niet in mijn bed, dus ik lig schuin in mijn twijfelaar, anders liggen mijn voeten over de rand. En mijn dekens zijn ook nooit lang genoeg.

8. Niet bij de grond kunnen als je zit.
Nooit je benen kwijt kunnen. Been ruimte is letterlijk altijd te klein. Dus ik moet zo ongeveer mijn heup uit de kom trekken als ik mijn benen over elkaar wil en mijn knieën raken altijd de stoel voor me.

9. Moeten rennen om lange mensen bij te houden.
Altijd in moeten houden tijdens het lopen, als je naast een kort iemand loopt is niet veel beter.

10. Jurkjes zijn altijd te lang.
Dit t-shirt hoorde een jurkje te zijn... Een normaal t-shirt wordt een crop top en een crop top valt niet eens over mijn borsten. Dus....

Nou, kleine meiden, ik hoop dat jullie begrijpen dat lang zijn ook niet de oplossing voor al je problemen is. Lang zijn is net zo zwaar als klein zijn. Iedereen heeft problemen. En we hebben allemaal alle recht om heel erg te zeuren. Ach, wat een fijne conclusie!


zondag 11 januari 2015

Mijn lievelingstrui van mijn moeder.

Oké, vandaag heb ik iets heel spannends gedaan. Ik vind het echt serieus een beetje eng om dit hier te plaatsen. Maar ik ga het lekker toch doen.
Ik zal jullie eerste een geheimpje verklappen. Voordat ik deze blog had, heb ik nog andere blogs gehad, waaronder een Fashionblog. Ik had nog weinig ervaring met bloggen of fotografie, maar ik wist gewoon dat ik mijn liefde voor mode wilde delen.
Mijn liefde voor mode is door mijn nieuwe opleiding een beetje weggevallen. Ik heb geen tijd meer om echt moeite te doen voor mijn kleding 's ochtends en ik heb al helemaal geen tijd om kleding te kopen. Maar af en toe probeer ik toch nog moeite te doen om er leuk uit te zien.
Ik ben mijn stijlgevoel natuurlijk nog niet kwijtgeraakt in de drukte en voel af en toe nog steeds de dwang om dat te delen. En ik heb een blog, dus waarom niet?

Romy en ik zijn vanochtend in de vroegte en de vrieskou naar buiten gegaan om foto's te maken! En ik ben best tevreden over het resultaat. Ja, we moeten nog een beetje oefenen, maar ze zijn toch al best wel goed gelukt.
Zal ik dan maar gewoon de foto's plaatsen? Komen ze!Jas: Pull & Bear (similair HERE and HERE) / Sjaal: Esprit / Broek: Vintage uit NY (similair HERE) / Trui: Vila (similair HERE and HERE) / Schoenen: Shoeline (similair HERE)

Nee, deze outfit is niet heel bijzonder. Maar toch wilde ik hem posten. Ik vind het juist leuk om hier lekkere normale foto's te plaatsen van lekkere normale outfits die je naar een normale schooldag kan dragen.
Van de week koos ik dus voor deze broek uit New York. Ik heb hem toen, heel enthousiast, uit een vintage winkeltje gevist en hem daarna nauwelijks gedragen. Ik vind hem prachtig, maar weet nog steeds niet zo goed hoe ik hem moet dragen. Mijn garderobe bestaat namelijk eigenlijk uit skinnyjeans en oversized shirts. Een oversized shirt op een boyfriend jeans is iets te veel van het goede. Dus daarom heb ik zelf nog geen shirt gevonden die er goed bij past.
Tot ik van mijn moeder weer eens deze trui mocht lenen. Het is mijn lievelingstrui, maar hij is helaas van haar en niet van mij. Ik ben hard op zoek naar precies dezelfde trui, maar heb nog niks kunnen vinden waar ik echt tevreden mee ben. Maar ja, het was dus wel een van de eerste dingen die echt goed stonden op deze broek. Jammer.


Ik weet dat je onder een boyfriend jeans hakken hoort te dragen. Althans, dat vinden veel mensen. Maar aangezien ik toch al 1.83 ben, vind ik het niet echt nodig om nog hakken aan te doen. En ik heb ook niet iedere dag van de week zin in hakken. Soms zijn gympen of deze dessert boots zo lekker makkelijk en comfortabel!


Dit armbandje kreeg ik voor kerst van mijn moeder. Ik heb al twee keer eerder zoiets gehad, maar ik ben hem tot twee keer toe verloren. Echt verschrikkelijk vond ik dat. Nu hopen dat ik deze wel bij me kan houden en hij niet breekt op de fiets. Dat zou ik leuk vinden. Bedankt.De prachtige achtergrond die we gebruikt hebben is paleis Noordeinde. Ja, we zijn op zoek gegaan naar de mooiere plekjes in Den Haag. Helaas was het echt IJSkoud en stond er veel wind. Maar toen we gingen shooten kwam het zonnetje door en daardoor vind ik de foto's extra mooi.
En om op te warmen gingen we lekker koffie drinken en croissants eten. En daarna hebben we misschien een heel klein beetje geshopt zonder geld (ik had WEL cadeaubonnen) en heb ik misschien een heel klein beetje een nieuwe trui gekocht. Het goede nieuws is: mijn nieuwe trui past ook op deze broek.
Anyways, wij hebben het heel gezellig gehad en het outfitshooten was lots of fun! En ik hoop oprecht dat jullie deze post ook heel leuk vinden! Ik vind het in elk geval heel erg leuk om dit ook te delen op mijn blog en ben van plan het te blijven doen. Eens in de zoveel tijd op een zondag zal er dus denk ik een outfitpost komen. Maar ik beloof niks want dat kom ik toch nooit na.

Laat me weten wat jullie ervan vinden!

zondag 4 januari 2015

2015: Hoog tijd voor actie.

Het is de laatste dag van de vakantie (JANKEN). En ik lig al de hele dag chillend in bed. Oké, niet echt chillend. Ik heb heerlijk uitgeslapen, series gekeken en heb me daarna toch moeten storten op een hele dikke laag schoolwerk. Huilend ben ik al de hele dag bladmuziek aan het instuderen. Ik was zo toe aan deze vakantie. Ik had echt even geen zin meer om hard te werken. En dat gevoel is tijdens mijn hard verdiende vakantie nog niet veranderd. Ik heb nog steeds geen zin om weer aan de slag te gaan. Ik moet wel en als ik eenmaal begin, vind ik het vast ook wel weer leuk. Maar nu heb ik nog gewoon even geen zin.
Maar goed, het is alweer 2015 en hoog tijd voor actie. Ja, ik ben heel blij hoe mijn afgelopen jaar verlopen is en ik wil weinig veranderen aan hoe gelukkig ik ben geweest, maar ik heb wel weer goede voornemens. Echt? Ja echt. Normaal probeer ik ze ook te ontlopen omdat ik ze toch niet na kom. Maar dit jaar heb ik ineens weer helemaal zin om er keihard aan te werken. En dit keer probeer mijn goede voornemens wel vol te houden.
Ben jij net zo benieuwd als ik? Komen ze:

1. Eindelijk die paar kilo te veel afvallen.
Ik weet het, ik doe al jaren meerdere falende pogingen om die paar kilo kwijt te raken. Het is me nog nooit gelukt om echt tevreden te zijn en die paar laatste kwabjes ervan af te sporten. Maar ik heb een schokkende ontdekking gedaan in de laatste week van school: ik vind sporten best leuk. Ik stond te genieten toen ik op de gratis hometrainer op school stond met de knallende muziek van Bare in mijn oren. Ik vond het zowaar echt leuk om mezelf te pushen. Meerdere goede punten aan dit idee: 1.) Ik val er niet alleen van af, maar zal er ook fitter van worden. 2.) Het is goed voor mijn lijf en rugpijn waar ik nog steeds mee worstel en 3.) Het is gratis. Alleen tijd om het ook echt te gaan doen is nog een klein kritiek puntje, maar ik kan er tijd voor maken. Dus ik heb echt serieus zin om dit te gaan doen. Alleen de chocola ga ik missen....

2. Aardiger zijn tegen mensen.
Het viel mij laatst op hoe blij ik was dat een vreemde me gedag zei. Ik was gestrest de deur uit gegaan, had geen zin in school en alles zat even tegen. En die vreemde mevrouw in de lift nam de tijd om even naar mijn verwilderde, chagrijnige hoofd te glimlachen en gedag te zeggen. Hoe moeilijk is dat? Om iemand op die manier even gerust te stellen, even een hart onder de riem te steken. Niet moeilijk.
Dus ik wil minder egoïstisch zijn. Glimlachen en gedag zeggen tegen mensen. Mijn tas eens op mijn schoot zetten in plaats van op de stoel naast me, zodat mensen niet hoeven te vragen of hij weg mag. Opstaan voor oude mensen in de tram (ja, ik vind mezelf altijd zo zielig en moe dat iemand anders wel op kan staan). Niet doen alsof ik mensen niet zie als ik bekenden tegen kom, omdat ik geen zin heb om te praten. Ik wil gewoon iets spontaner en aardiger zijn voor de wereld. Dat moet niet zo moeilijk zijn, toch?

3. Financieel stabiel worden.
Ja, inderdaad, student zijn is heel zwaar. Het is zwaar om hard te studeren en ook nog te werken voor mijn geld en ook nog leuke dingen te doen. Ik weet er alles van. Maar ik wil graag iets beter met mijn geld om leren gaan. Ik hoef geen miljarden uit te geven in de kantine op school, ik kan ook die Panini kip laten liggen. Ik wil niet eens weten hoeveel geld ik uitgeef aan eten. Maar dat geld kan ik beter uitgeven aan boeken of cadeautjes of voorstellingen. Ik wil niet meer hoeven lenen van mijn ouders en de schulden die ik nu bij ze heb, afbetalen. Ik wil me dit jaar geen zorgen hoeven maken over geld. En ja, ik denk echt dat ik een groot deel van dit probleem oplos als ik minder eten koop. Hoe erg is dat?

4. Duits leren.
Het is eindelijk tegen me gezegd. Mijn carriere ligt in Duitsland. Ik ben waarschijnlijk te lang om in Nederland aan de bak te komen. In principe prima. Het enige kleine probleem is dat ik geen woord Duits kan. Ik heb gewoon niet zo'n taalknobbel en weet zelfs de kleine basis niet meer. Ik zou me niet kunnen redden in Duitsland op dit moment. Not a chance.
Echt een bijles volgen wordt moeilijk qua tijd, maar ik ga op zoek naar een thuis luistercursus! Zo kan ik lekker op mijn eigen tijd studeren en hopelijk volgend jaar mezelf kunnen redden in het Duits.

5. Meer bloggen.
Door deze vakantie heb ik mijn blog weer zo leren waarderen. Natuurlijk ik ben altijd trots op mijn blog en ik vergeet niet dat ik hem heb. Hij komt gewoon heel vaak op de tweede plaats, omdat ik het dan te druk heb. Het is niet dat ik dat niet eerlijk vind tegenover jullie, het is meer dat ik het zelf dan zo ga missen. En dan voel ik in het weekend de druk dat ik iets MOET schrijven, want de hele week heb ik mijn hersenen vol woorden afgesloten.
Dus ik wil dit jaar meer tijd maken, als ik inspiratie heb. Naast dat ik het zoooo leuk vind om te doen, is schrijven ook een deel van mij dat ik wil blijven ontwikkelen. Wat de toekomst ook brengt, ik wil zo breed mogelijk inzetbaar zijn en al mijn dromen uit laten komen. Bloggen kan daar zeker deel van zijn. En die kans wil ik niet laten schieten.

6. Aan de man.
Dit jaar word ik 21 en ik wil dat niet meer zo pathetic alleen zijn. Het heeft me lang genoeg geduurd, ik ben nu ECHT klaar voor een relatie. Ja, dat zeg en wil ik al jaren, maar het is nu ook echt tijd voor actie. Niet meer wachten tot iemand naar mij toe komt, geen getinder meer. Het word tijd om te flirten en op jongens af te stappen en een praatje te maken. Ja, die jongen in de trein is heel knap. Maar hij gaat niet struikelen en op je schoot vallen en hij komt ook niet naar je toe om te zeggen dat jij z'n droomvrouw bent. Ik zou toch echt eens op moeten staan en een praatje moeten maken en z'n nummer moeten vragen, anders gebeurd er niks.
En, dan een keer afgewezen worden omdat hij al een vriendin heeft kan nooit zo erg zijn als blijven zitten en wachten.

En tot die tijd zwijmel ik nog weg bij foto's van verliefde stellen. Don't judge me.

Zo, dat was het. Best een lijst eigenlijk. Maar ik heb wel echt oprecht zin om hier iets aan te gaan doen en ik hoop dat het lukt.
Nu ga ik verder genieten van mijn allerlaatste vakantiedag.... Ik mis je nu al, vrijheid.

Hebben jullie goede voornemens?

donderdag 1 januari 2015

Wat ik leuk vond aan 2014.

Jaja, ik wilde dit bericht natuurlijk gisteren al plaatsen. Maar ik had hem natuurlijk niet op tijd klaar gezet om op tijd te kunnen plaatsen. En toen was het echt te gezellig ;). Ik hoop dat jullie nog steeds in de mood zijn.
December telt maar liefst 26 blogs. Dat is zeker weten een record. Blogmas heeft me gedwongen te schrijven en daardoor heb ik deze maand extra veel met jullie gedeeld.
2014 telt 119 blogs en dat is zeker het dubbele van 2013. JEEE ik ben goed bezig!
Omdat ik in december al zoveel verteld heb en jullie anders echt allemaal dubbele dingen horen, heb ik ervoor gekozen om, in plaats van: wat ik leuk vond aan december 2014, een: 'wat ik leuk vond aan 2014' te doen. Al mijn hoogtepunten van dit hele jaar op een rijtje.

1. Mijn eerste bruiloft - 28 februari.
Mijn allereerste bruiloft, ja echt. En dan ook nog eens van mijn oude zangdocent, waar ik zoveel liefde en kennis van muziek aan te danken heb. En, ik mocht ook nog eens zingen terwijl het bruidspaar de zaal betrad. Wat was dat een bijzonder moment om nooit te vergeten. Trots en dankbaar dat ik dat heb mogen doen.2. Showcase Muziektheater - 17 maart.
Ik ben nogal trots op de opleiding waar ik een deel van mag zijn en op het talent wat daar tussen zit. En helaas krijg ik niet heel vaak de kans om dat te laten zien aan de wereld, veel gebeurt binnen de muren van de school. Op die ene dag mocht ik het wel laten zien. Na een van de drukste periodes in mijn leven, mochten wij iedereen laten zien waar we zo hard aan gewerkt hadden. En ja, het was een en al stress en ja, we waren 10 minuten voor aanvang van de show klaar met de generale repetitie. Toch was het een van de beste avonden van dit jaar. Ik was zoooo trots dat ik me niet uit kon drukken. Nog steeds eigenlijk ;).3. Dat dagje Efteling met de Bipolaire hoertjes - 29 april.
Wat? Bipolaire hoertjes? Yeah, that's right. We call our gang Bipolaire hoertjes! Hoe cool zijn wij?
Waarom past dit in het meest favoriete van dit jaar? Nou, ik ben niet super goed in vrienden maken of eerste ontmoetingen. Dat ik, binnen een week, zo'n hechte band heb gecreëerd met mijn klasgenootjes van MusicalCamp 2013 is bizar en zo niet normaal voor mij. Binnen een week zijn sommigen van deze mensen zo belangrijk voor mij geworden dat ik ze niet meer weg kan denken. En we hebben iets heel speciaals gedeeld wat niet over mij gaat en op de blog hoeft, maar wat zeker heel intens was. En om onze vriendschap te vieren in de Efteling? Well, that day was just perfect.4. Haags Open Podium - 7 mei.
Ik ben nog aardig involved in mijn oude opleiding. Een heleboel vrienden van mij zitten daar nog en ik ben dus bij bijna iedere voorstelling wel weer aanwezig. En dus was het niet gek dat ik er op het Open Podium ook bij was. Dat ik in een opwelling het podium opging om Let It Go te zingen, was ook niet echt gepland. Ik zal eerlijk zijn, ik ben nu echt niet meer zo trots op dat optreden. Het was gewoon niet overal zuiver en daar ben ik niet blij mee. Maar ik heb wel even laten horen wat ik kon en men, wat heb ik daar veel reacties op gehad. En als er dan vervolgens een barman komt die zegt dattie niet kan zingen en vervolgens jou compleet wegblaast in het Frans, dan heb je een fijne, muzikale avond. Loved it.5. My birthday - 18 juli.
Achja, mijn verjaardag. Ik ga ervan uit dat je verjaardag altijd een van de hoogtepunten van jouw jaar is. Van mij speciaal dit jaar, omdat het de warmste dag ooit was en ik heel veel lieve vrienden, heel veel lekker eten, drank en een mooi jurkje had. Dat maakt me gelukkig.6. MusicalCamp 2014 - 19 juli t/m 1 augustus.
Oh wat was het leuk dit jaar! Dit was misschien wel mijn leukste jaar MusicalCamp ooit. Met zulke lieve mensen en zulke goede lessen en zulke fijne dagen! 's Avonds bij het kampvuur praten met mensen die je niet kent, de hele dag zingend rondhuppelen zonder raar aangekeken te worden, een klasje hebben en alles delen met HELE lieve mensen en heel veel plezier maken. Jup, you definitely made the list!7. New York - 17 oktober t/m 25 oktober.
Tja, wat moet ik nog zeggen. Iedereen weet het al. Het is geen nieuws meer. Dit was HET hoogtepunt van mijn jaar, natuurlijk. Zoals altijd. En ik mis het nu al iedere seconde en ik denk er veel aan terug. New York is mijn lobi voor altijd en niks kan ons scheiden. Wat wil ik graag weer even terug naar koffie op Times Square, Hotdogs bij kraampjes langs de weg, vintage marktjes, 10000x Forever 21, metrostation na metrostation, Broadway shows en een veel te lege bankrekening die ik nog steeds aan het afbetalen ben. Ja ik kan 100 keer blijven zeggen wat ik er allemaal zo magisch aan vind, maar volgens mij snappen jullie het ondertussen wel. Dus, ja. HOOGTEPUNT DER HOOGTEPUNTEN.8. Mijn Personage Onderzoek - 9 december.
Ja, ik heb dit schoolproject meerdere keren vervloekt. Het duurde te lang en het ging allemaal niet zoals ik wilde en ik wilde toch iets anders. Tja, ik houd gewoon van zeuren. Want achteraf gezien was dit zo'n bijzonder project. Ik houd van het personage wat ik gekozen had en ik ben heel blij wat ik heb kunnen laten zien. En dit is een soort aanloopje van wat ik later graag wil doen, rollen spelen. God, wat heb ik ervan genoten om een rol te spelen. En met de uitslag dat mijn proces gewoon heel goed was en dat ik inspirerend was voor de rest, daardoor maakt mijn hart nog steeds een sprongetje. Precious moment.9. Meerdere dagen met mijn zwerries - 1 januari, 7 augustus, 5 september, 1 oktober, 31 december.
Ja, dit zijn veel te weinig dagen en ook echt niet de enige keren dat ik ze gezien heb. Maar, ik vind het gewoon mega bijzonder dat ik, ook nadat ik van opleiding gewisseld ben en ze toch een soort van verlaten heb, toch nog een deel ben van een hechte vriendengroep. Mensen die ik allemaal al heel lang ken en waarmee ik nu het nieuwe jaar in mag luiden. Wat ben ik blij dat ze er zijn en wat laten ze me altijd hard lachen (als in ugly cry laughing, every time). Love my zwerries!10. Honderden keren koffie drinken bij de Coffee Company - bijna alle dagen van het jaar.
Ja, dit was de chillplek van dit jaar en ook een plek waar ik echt veel uren door heb gebracht. En veel geld heb uitgegeven, dat helaas ook. Maar het was zo lekker om even een half uurtje tussen twee lessen door een koffietje te drinken op onze vaste plek even onze harten bij elkaar uit te storten. Lekker roddelen, even je problemen uitspreken, mensen kijken en oordelen of een heleboel foto's maken. En gisteren was de laatste keer dat onze fijne plek open was. Helaas waren we niet alleen de vaste, maar ook de enige klanten daar. Ze verdienden niet genoeg om het up en running te houden. Dat hebben we gisteren natuurlijk afgesloten met een koffie en nu moeten we op zoek naar nieuwe koffie.

Gisterenavond sloot ik mijn jaar dus af bij mijn lieve zwerries in mijn nieuwe stad Rotterdam. Echt een heerlijke manier om het nieuwe jaar in te knallen. We hadden eten, drank, uitzicht, spelletjes, films en elkaar, GEZELLIGHEID!


Dit jaar was sowieso echt heel goed. Ik ben zo blij dat ik nu echt zo kan genieten van ieder jaar en niet hoef te denken: volgend jaar moet beter zijn. Niks nieuwe start of nieuwe ik, het gaat meer dan prima zo en laten we dat vooral lekker zo houden. En op naar een heel muzikaal, hysterisch, gezellig, inspiratievol en gelukkig 2015!
En nu is het gewoon 2015. 2015, kan je het geloven? Bi-zar hoe snel de tijd gaat.
Lieve, lieve lezers, heel erg bedankt voor alle support het afgelopen jaar. Laten we volgend jaar net zo awesome maken!